Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Blanka Matragi (59) se v Čechách příliš často neobjevuje. V době, kdy pořádá výstavu svých šatů v Obecním domě a otevřela své studio Matragi design, přijíždí ale z domovského Libanonu do Prahy častěji.

My jsme jí byli v patách zrovna ve chvíli, kdy přišla slavnostně otevřít vinotéku svého přítele Tomáše Blahuta na pražských Vinohradech. Zde nám na kameru prozradila, jak to má vlastně s konzumací alkoholu a že mnohem radši než samotný nápoj řeší jeho obal. Kromě přítomnosti vína z Libanonu byla Matragi potěšena čerstvou novinkou. Expozice jejího díla v Obecním domě nazvaná Timeless bude pro velký zájem návštěvníků o rok prodloužena.

Matragi se rázem rozvyprávěla, že jednou za pět týdnů provází skupiny VIP obdivovatelů její tvorby po výstavě.

„Během této návštěvy jsem nejen provázela, ale také jsem přivezla z Libanonu vzácný dar od jednoho emíra - šaty, které se stanou součástí výstavy před Vánocemi," říká.

Zajímalo nás, jak paní Blanka své výtvory od svých zákazníků zpětně získává pro svou expozici. „Vyprávěla jsem jim o své výstavě a promítla dokument. Když jsem jim řekla, že výstavu navštívilo 40 tisíc lidí, tak jsou naopak potěšeni, že se na něčem takovém můžou podílet. Místo zapůjčení šaty většinou rovnou darují," říká známá módní návrhářka.

Reklama

Další články

Načítám