Hlavní obsah
Článek

Jen dva týdny se Ozzy Osbourne (63) a jeho manželka Sharon bezstarostně radovali z prvního vnoučete, které jim dal jejich syn Jack. Čtrnáct dní po porodu dcery se totiž šestadvacetiletý Osbourne od lékařů dozvěděl, že má roztroušenou sklerózu, která mu může kdykoli zruinovat zdraví, a dokonce vzít i život.

Jackovi dceru Pearl Clementine přivedla na svět snoubenka Lisa Stelly, pro niž bylo velmi stresující, když se dva týdny po těžkém porodu dozvěděla, že může téměř kdykoli zůstat s dítětem sama či se nebude moct na svého budoucího muže spoléhat.

„Byl jsem naštvaný, frustrovaný a pořád si říkal, proč teď? Mám rodinu a to mělo být přece to nejdůležitější na světě,“ zlobil se Jack v interview pro magazín People.

Roztroušená skleróza napadá mozek a míchu a působí problémy s ovládáním svalů, zhoršuje jejich sílu, ovlivňuje vidění, rovnováhu, cit i myšlení. Případ od případu se průběh onemocnění liší, někteří jedinci prožijí dlouhý život s minimálními problémy, jiné choroba vážně fyzicky a mentálně postihne, či je dokonce předčasně připraví o život.

Reklama

Další články

Načítám