Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nedělní mše se v malém farním kostele Crathie Kirk ve Skotsku konala za přítomnosti královské rodiny včetně princezny Kate (42), jejího chotě Williama (41) a jeho strýce, prince Andrewa. Ten kvůli svému zapletení do aféry s pedofilním miliardářem Jeffreym Epsteinem platí za černou ovci rodiny a přestože se před téměř čtyřmi lety vzdal královských povinností, William na něj jako na strýce očividně nezanevřel.

Zatímco se William chopil role řidiče, strýc usedl na místo spolujezdce a princezna Catherine se posadila za svého muže. Ta do kostela zvolila tmavě zelený klobouk fedora s pírky značky Hicks & Brown, který se prodává v různých barvách za 99 liber (2770 korun).

Podle britských médií byla jejich společná cesta do kostela, jenž se nachází v těsném sousedství skotského sídla Balmoral, kde loni naposledy vydechla královna Alžběta II., "veřejným prohlášením o sounáležitosti". Podle královského experta se ale Andrew již nikdy ke svým oficiálním povinnostem nevrátí.

Společně se pak připojili k dalším členům královské rodiny včetně krále Karla III. a jeho choti, královny Camilly, kteří ke kostelu dorazili po vlastní ose. Podle královského komentátora Richarda Fitzwilliamse byla cesta Andrewa s budoucím královským párem zamýšlena jako poselství rodinné jednoty.

„Jde o smutné období pro královskou rodinu na jejich obvyklé zastávce na Balmoralu. Oni i národ si brzy připomenou rok od úmrtí královny,“ připomněl Fitzwilliams.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám