Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poslední rozloučení se slovenským hitmakerem Vašem Patejdlem (†68) je naplánované na tuto středu. Možnost dát zakladateli skupiny Elán poslední sbohem budou mít vedle rodiny a přátel také fanoušci, a to 30. srpna v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově.

„Pro fanoušky a veřejnost bude k dispozici areál Strahovského kláštera, kde bude zajištěn živý přenos ze smutečního rozloučení. Kapacita baziliky je omezená,“ zveřejnila na zpěvákově profilu na sociální síti už před pár dny rodina. Kdo se však nestihne středečního rozloučení, které proběhne od 14 hodin, zúčastnit, bude mít možnost navštívit pokladnu pražského Divadla Kalich, kam bude kondolenční kniha po smutečním obřadu přesunuta.

„Velmi mě těší, že se fanoušci mohou mému muži poklonit i v Divadle Kalich, které mělo ve Vašově srdci speciální místo. Právě na této scéně začala Vašova česká muzikálová dráha, jež později dosáhla světového úspěchu. I díky tomu se mu pak otevřelo mnoho dalších dveří. Děkuji proto divadlu za tuto možnost a za to, s jakou pokorou na Vaša vzpomínají,“ říká hudebníkova manželka Miluše Patejdlová.

Kondolenční kniha Vaša Patejdla bude na místě zpřístupněna od 1. do 9. září. „Vašo byl s naším divadlem spojený bezmála dvě desetiletí. Uvedli jsme společně tři muzikálové inscenace, řadu koncertů a měli jsme plány na další projekty. Hned s prvním muzikálem Jack Rozparovač jsme spolu zažili velikou premiéru pro asijský trh v jihokorejském Soulu, následovaly Tokio a Ósaka. Pod Vašovým hudebním dohledem a s jeho aranžemi tu vzniky i dva elánovské muzikály Osmý světadíl a Voda (a krev) nad vodou,“ svěřil se producent a majitel Divadla Kalich.

„Vašovy tituly byly, jsou a budou pevnou součástí repertoáru našeho divadla. Díky tomu můžou lidé do Divadla Kalich stále chodit za Vašovými písničkami, což mě velice těší. Přijde mi tedy naprosto přirozené, že se k nám teď také mohou přijít s Vašem rozloučit a vyjádřit svou soustrast v kondolenční knize,“ dodal Michal Kocourek.

Reklama

Další články

Načítám