Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalá krasobruslařka Tara Lipinská (41) se rozhodla zveřejnit svou cestu za vytouženým dítětem. S manželem Toddem Kapostasym se o potomka snaží od roku 2018, zatím neúspěšně. Za sebou má několik neúspěšných pokusů o umělé oplodnění a čtyři potraty. Sdělení sportovkyně doprovodila snímkem, na němž schoulená leží na gauči pod dekou a v ruce svírá těhotenské testy.

„Od začátku naší cesty v roce 2018 jsme s manželem narazili na všechny představitelné překážky. Od té doby jsem byla 24x pod anestezií, prodělala jsem 4 potraty, 4 kyretáže (jde o gynekologickou operaci, při níž se provede roztažení děložního hrdla a vybaví se obsah děložní dutiny - pozn.), 6 nepovedených umělých oplodnění a diagnostikovanou endometriózu, kvůli které jsem podstoupila dvě velké operace,“ rozepsala se Tara.

„Je to nesnesitelně bolestivá cesta, plná ztrát a vypořádávání se se smutkem, který s nimi přichází. Máme štěstí, že máme možnost vytvořit vlastní embrya, ale těhotenství je jiný příběh,“ svěřila s tím, že je konečně připravená o tom mluvit. Doteď svou snahu o dítě před svými fanoušky tajila. Kdo má zájem si její příběh poslechnout i s podrobnostmi a z pohledu manžela, má si pustit jejich podcast. Jeho zveřejněním chce Lipinská přispět k povědomí o tom, co všechno obnáší snaha některých párů stát se rodiči.

Zveřejněný snímek vznikl loni v září. „Vyfotil ho Todd, který mě našel schoulenou a se třemi testy, na které jsem každý den hodiny zírala.“ Navzdory dosavadní nepřízni osudu se Tara nevzdává a je odhodlaná stát se matkou.

Tara Lipinská je bývalá americká krasobruslařka s polskými kořeny. Ve svých 15 letech se v Naganu v roce 1998 stala nejmladší olympijskou vítězkou v kategorii žen.

Reklama

Další články

Načítám