Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Již tradičně se v náchodském divadle konalo finále soutěže Anděl mezi zdravotníky, jejímiž finalisty jsou lékaři, zdravotní sestry, sanitáři i další zdravotnický personál, který denně zachraňuje životy pacientům.

Letošní vítězkou se stala zdravotní sestra Jana Hladíková, která má své pole působnosti hned na třech pracovištích. V Nemocnici Třebíč pracuje na jednotce intenzivní péče interny a neurologie, v Nemocnici Mostiště pak na následné intenzivní péči. A věnuje se také hokejovému týmu. "Horácký hokejový klub Velké Meziříčí je mým velkým koníčkem," prozradila.

Paní Jana pochází z Velkého Meziříčí a má čtyři děti. "Ale na hokej jsem je nepřihlásila. Můj syn hraje závodně volejbal. A já sama taky hokej nikdy nezkoušela, ale bruslit umím dopředu i dozadu," smála se. "Obdivuju všechny, kteří tenhle sport dělají, protože je to tvrdý sport. Ale krásný," dodala.

Jako zdravotní sestra na jednotce intenzivní péči zachraňuje lidské životy velmi často. Dobrodružný zážitek má za sebou i na zimním stadionu. "Hráč bohužel neubrzdil a narazil hlavou do mantinelu a zapadl mu jazyk. Museli jsme ho resuscitovat a naštěstí všechno dobře dopadlo," vyprávěla Jana Hladíková, kterou potěšily i ceny, které díky výhře získala.

Reklama

Další články

Načítám