Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák britské rockové skupiny Uriah Heep Bernie Shaw se utápí v bolesti. Na věčnost se odebrala jeho teprve sedmačtyřicetiletá manželka Radka, která pocházela ze Slovácka.

Radka Shaw, rozená Hladišová, se narodila v Uherském Brodě. V roce 1992 se půvabná blondýna stala Miss Slovácko, s frontmanem slavné kapely se potkala při natáčení jeho desky. Podle Blesku trvalo dlouho, než se ti dva dali dohromady jako pár. „Od Bernieho jsem si pak několik let držela distanc, trvala jsem na kamarádství a on tak strašně dlouho čekal. Prostě jsem ho testovala,“ řekla česká rodačka, která si ale nakonec slavného zpěváka vzala a měla s ním dvě děti. Jejich manželství bylo šťastné.

Teď se však objevila velmi smutná zpráva. Radka Shaw po těžké nemoci zemřela dva roky před padesátkou, ve věku nedožitých 48 let, jak je psáno na parte. Poslední rozloučení s ní proběhne ve farním kostele Neposkvrněného Početí Panny Marie v jejím rodném městě, a to 2. září v 16 hodin.

Na smutečním oznámení mimo jiné stojí i slova citátu Abrahama Lincolna. „Byla bych ráda, aby všichni, co mne znali, mohli o mně – až tu nebudu – říci, že jsem nikdy neopomenula vytrhnout bodlák a zasadit květinu všude tam, kde jsem myslela, že vykvete.“ Takový citát svědčí o tom, jak moc Radka pro své blízké znamenala.

Reklama

Další články

Načítám