Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V komedii, která je diváky považována za nejúspěšnější, hrál zvukaře Pepu. Mezi třemi táty byl nejmladší. Pavel Nový zanedlouho (5. září) oslaví 75. narozeniny. Stejně významný rok prožívá i co se týče manželského soužití. Ženil se brzo, takže letos je to 55 let, kdy vlezl do chomoutu.

Jen pro zajímavost – nejstarší z otců v kultovním filmu režisérky Marie Poledňákové (†81), autorky námětu i scénáře, byl lékař Albert Horák. Toho si zahrál Július Satinský, narozený v roce 1941, ze tří tátů zemřel nejmladší – v 61 letech. Václav Postránecký (†75), představitel dirigenta a hudebního režiséra Michala, byl ročník 1943.

Zpátky k jubilantovi Novému, jehož ženu při nejrůznějších společenských akcích nikdy není vidět. Sám herec nám manželku, s níž má dvě dcery, označil jako paní Columbovou. Zatímco o své práci mluví rád, na informace ze soukromí je skoupý. Žije ve vesničce nedaleko Příbrami a jak nám řekl, v srpnu nechal kus chalupy vyštukovat a namalovat.

Na otázku, co nějaká dovolená, odpověděl: „Dovolená? Já mám dovolenou furt, jako důchodce. Když nepracuju, tak mám dovolenou. Zas tak velký zájem o mě není, takže jsem víc důchodce než pracující. Možná odjedu do lázní s mojí ženou, protože už na to máme věk a už si to užíváme.“

Diváci Ulice ho vídají spoustu let jako profesora Kalinu, pedanta a největšího seriálového bručouna. Dědka Vencu hraje také v reprízovaném seriálu Co ste hasiči, start jeho druhé řady bude 1. září na Nově. Byl i osadníkem Stýblem v úspěšném seriálu České televize Osada.

A když jsme u těch dědků, dotočil první část slovenského seriálu, který se jmenuje Věčně mladí, v režii Jana Hřebejka. „Hrajeme v něm tři dědci, mám tam dva kolegy ze Zvolena. Od začátku jsme se docela shodli, takže je to milý. A na podzim bude nějaké pokračování.“

Od práce ho odvádíme k soukromí a úžasnému 55. výročí svatby, tzv. smaragdové. Jak ho oslavují? „To neřešte. My už dospěli do takového stádia, že hlavní naše heslo je: Musíme si pomáhat!“ odpověděl Super.cz rázně Pavel Nový.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám