Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už z dřívějších materiálů bylo zřejmé, že připravovaný český seriál Sanitka 2, jehož režie se ujal Filip Renč (58), bude patřit k těm ostřejším. Během posledního natáčení se to potvrdilo do posledního písmene. Ve vrcholné scéně, ve které dojde k výbuchu klubu plného lidí, maskérky červenou barvou, kterou 160 komparzistům vytvářely hrůzně vypadající zranění, rozhodně nešetřily.

Scéna se natáčela tento týden v Milovicích u Božího Daru. Už přípravy místa na natáčení byly náročné, trvaly víc jak měsíc, a to včetně vyklizení objektu a dokonce částečných terénních úprav. „Jedná se o největší záchranářskou a akční scénu v dějinách českého seriálu,“ řekl zdroj z natáčení seriálu.

Co se hlavních postav týče, tak se ve scéně objeví nejen herci známí z první řady Sanitky, jako jsou například Zdeněk Srstka nebo Petr Kostka, ale také herečtí představitelé nových seriálových postav, jako jsou Jiří Dvořák, Jan Budař nebo Jiří Lábus. Malou roličku ztvárnil i Vilém Čok, který si zahrál zpěváka, jenž v klubu vystupoval. Natáčet měla i Dagmar Havlová, která si však zranila ruku.

Scéna v Milovicích byla nejen produkčně nejnáročnější, ale byla zároveň jednou z posledních. O prázdninách začne Renč pracovat na postprodukci. Na obrazovkách by se měl seriál objevit příští rok.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám