Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rozkošná holčička na fotce patří k našim nejlepším herečkám. Jedno, jestli na divadelních prknech nebo před filmovou kamerou, za svůj perfektní projev sklízí úspěchy na všech frontách. Jen s muži to zatím nevychází. Všechna její manželství skončila rozvodem.

Simona Stašová (69) se narodila 19. března 1955 v Praze. Její matkou je skvělá herečka Jiřina Bohdalová, otcem geofyzik Břetislav Staš. Již za studií na DAMU získala první angažmá v Jihočeském divadle, kde zůstala rok a poté, v roce 1977, přijala nabídku tehdejšího Divadla E. F. Buriana. Tam působila dlouhých 14 let. Od roku 1991 je členkou Městských divadel pražských.

Na kontě má nejen mnoho divadelních rolí, ale také těch filmových. Před kameru se poprvé postavila v polovině sedmdesátých let, jednalo se o film Kdo je kdo, a od té doby toho stihla opravdu dost. Mezi její nejznámější a také nejlepší filmy patří Pelíšky nebo Musíme si pomáhat, jejichž režie se ujal Jan Hřebejk, skvělá je také v Renčově Románu pro ženy.

Simona Stašová byla třikrát vdaná, ani jeden svazek nevydržel. Prvním manželem byl herec Pavel Trávníček, druhým mužem italský kritik Eusebio Ciccoti, s nímž má syna Marka, posledním pak herec Pavel Skřípal, jenž je otcem Simonina druhého syna Vojty. Už příští týden v uterý můžete Simonu vidět v dalším díle cyklu dokumentů Neobyčejné životy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám