Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rodina oznámila datum posledního rozloučení s hudebníkem Vašem Patejdlem (†68). Bude veřejné a uskuteční se ve středu 30. srpna 2023 od 14 hodin v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově.

„Vašo si nesmírně vážil svých přátel, ale i fanoušků a příznivců. Možnost rozloučit se s ním tak budou mít jak jeho nejbližší a kolegové, tak i široká veřejnost, pro kterou bude vyhrazen prostor na nádvoří Strahovského kláštera. Děkujeme všem, kteří Vašovi věnují tichou vzpomínku,“ informovala rodina.

Manželka Miluše Patejdlová také upřesnila příčinu úmrtí svého milovaného muže. „Věřte, že na tak rychlý odchod nebyl nikdo z nás připraven, a ráda bych tímto prohlášením uvedla na pravou míru několik nepravd a spekulací, které se objevily po úmrtí Vaša v médiích. Mého manžela zasáhla nečekaně, a především zcela skrytě, velmi zákeřná nemoc. Jeho odchod byl zapříčiněn důsledkem celkového vyčerpání organismu při progresi zákeřného zhoubného onemocnění slinivky břišní. Diagnózu mu lékaři oznámili 14 dní předtím, než nastal onen osudný den. Nejprve o své nemoci věděl jen sám Vašo a já, následně pak jeho tři synové,“ napsala manželka na sociální síti.

„Manželovo srdce dotlouklo v brzkých ranních hodinách v sobotu 19. srpna 2023. Vašo odešel obklopen svými nejbližšími,“ dodala a přidala poděkování Ústřední vojenské nemocnici, konkrétně Oddělení gastroenterologie, hepatologie a metabolismu, za jejich péči a lidský přístup.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám