Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Chlapeček na fotce patří k našim nejznámějším muzikálovým zpěvákům, má krásnou manželku a je hrdým otcem rozkošné dcerky. Ne vždy byl však jeho život prozářený sluncem. Když mu bylo šestnáct let, zemřela mu maminka. Jako dvacetiletý pohřbil také svého tátu.

Roman Vojtek (52) se narodil 14. dubna 1972 ve Vsetíně. Odmalička ho bavilo zpívat, místo konzervatoře ale zvolil učiliště a stal se z něj seřizovač obráběcích strojů. U soustruhu také chvíli pracoval. Nakonec se však odhodlal, přihlásil se na brněnskou JAMU, kam byl přijat a úspěšně vystudoval muzikálové herectví.

Již během studií účinkoval v Městském divadle Brno, kde později získal angažmá. Jeho doménou je však muzikál. Zahrál si ve Vlasech, Draculovi, Monte Cristovi, Miss Saigon, Baronu Prášilovi a dalších.

První zkušenosti před filmovou kamerou nabíral v pohádkách O bojácném Floriánkovi a Jak kováři přišli k měchu. Zahrál si také ve filmu Marie Poledňákové Líbáš jako bůh i v jeho volném pokračování Líbáš jako ďábel. Jeho nejslavnějším televizním počinem je však role Karla Dvořáka v úspěšném seriálu Vyprávěj.

S manželkou Terezou a dcerou Editou žije v Řitce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám