Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Šokující zpráva zasáhla v sobotu před polednem všechny fanoušky Elánu. Zemřel spoluzakladatel legendární slovenské skupiny Vašo Patejdl. Hudebník odešel ve věku 68 let po krátké a těžké nemoci.

Odchod slovenského zpěváka, klávesisty a textaře na sociálních sítích oznámila kapela Elán. „S nekonečnou bolestí a prázdnotou v našich srdcích vám oznamujeme, že dnes 19. srpna 2023 v nočních hodinách nás po krátké a těžké nemoci navždy opustil mimořádný a vzácný člověk, náš celoživotní přítel, výjimečný a geniální hudebník a hudební skladatel megahitů světové úrovně, pan Vašo Patejdl,“ stojí ve smutečním oznámení.

Úmrtí slovenského hudebníka nikdo nečekal, informace zasáhla nejen jeho nejbližší, ale také kolegy a fanoušky. „Odpočívej v pokoji, modlíme se za Tebe a drž nám tam nahoře místo,“ stojí ve vyjádření skupiny, která prosí o respektování soukromí v těchto těžkých chvílích.

Vašo Patejdl byl spoluzakladatelem slovenské skupiny Elán v roce 1969 společně s Jožem Rážem. Členem byl do roku 1985, poté se vydal na sólovou dráhu, později se však do skupiny vrátil. Proslavil se také jako skvělý skladatel, pro Richarda Müllera složil jeho největší hit Po schodoch, byl autorem hudby k filmům Fontána pre Zuzanu či pohádku Sedmero krkavců. Věnoval se také muzikálu, nejslavnějším patrně bude Jack Rozparovač, kterého v roce 2007 uvedlo pražské Divadlo Kalich, které s celou skupinou dlouhodobě spolupracovalo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám