Hlavní obsah
Článek

Lejla Abbasová (44) se už brzy chystá poprvé vyvézt do Afriky svého šestiměsíčního syna Davídka. Už teď se děsí, jak bude na místní obyvatele reagovat. "Pevně věřím, že to zvládnem a vyrazíme. Nebude to na tak dlouho jako obvykle, vidím to tak na čtrnáct dní. Mám akorát strach, že se bude afričanů bát. I mě se bojí ti malý bubáci tam," řekla Super.cz Lejla, jejíž syn je po otci Michaelu Kocábovi modrooký blonďák.

"Pro ně jsem absolutní běloch, on zase nezná ty bubáky. Až je Davídek uvidí, tak pochopí, že jsem úplně bílá," řekla Super.cz se smíchem Lejla Abbasová, která moderovala hvězdnou módní přehlídku etiopské módní návrhářky Fikirte Addis v rámci Světového dne boje proti dětské práci.

Fikirte je celosvětově uznávanou návrhářkou a bojovnicí proti dětské práci. Známá je i tím, že nedává práci tkalcovským dílnám, které zaměstnávají děti. I Lejla se s pracujícími malými dětmi v Africe setkala.

"Paradoxně jsou to moji kamarádi, kteří neposílají děti do školy, protože na to nemají. Školství je tam zpoplatněné. A bohužel, když rodina nemá prostředky na to, aby pět deset dětí studovalo, musí pracovat a najít tu obživu," dodala Abbasová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám