Hlavní obsah
Článek

Krásná modelka Eliška Bučková (34) by bez brýlí vůbec nevěděla, jak sama vypadá v zrcadle. Česká Miss 2008 má totiž závažnou oční vadu. A po vyšetření u specialistů zjistila, že má oči ještě v horším stavu, než si myslela. "Na pravé oko ještě docela vidím. Mám na něm tři dioptrie. S pravým je to horší. Domnívala jsem se, že na něm mám pět dioptrií, ale ukázalo se, že dokonce osm," svěřila Super.cz Bučková.

S očima měla problémy odmalička. "Šilhala jsem, musela jsem na operaci a nosila jsem okluzor kvůli tupozrakosti," překvapila jedna z nejkrásnějších českých modelek. V současné době se rozhoduje o tom, zda bude moci Eliška podstoupit operaci, která by jí zrak vylepšila.

"Tupozrakost je jedna z mála očních vad, která se zatím nedá operací vyřešit. Ale mohli by mi aspoň snížit počet dioptrií," prozradila Eliška po návštěvě specializované oční kliniky v pražských Holešovicích, kde úspěšně operovali například Jiřího Menzela, Jiřinu Bohdalovou nebo Mirka Šimůnka.

Eliška nyní nosí kontaktní čočky, večer k televizi si bere brýle. "Většinou ale nepoužívám nic. Zvykla jsem si a svět se mi zdá hezčí a lidi bez vrásek," zlehčuje svoji zrakovou vadu Eliška. "I Vašek mi říkal, ať na žádnou operaci nechodím, protože bych pak konečně prozřela, vedle koho žiju," dodala se smíchem přítelkyně muzikanta Václava Noida Bárty.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám