Hlavní obsah
Článek

Markéta Irglová (24) byla a je považovaná za českou národní hrdinku, která to díky svému hudebnímu talentu dotáhla až k sošce Oscara.

Dívce z Valašského Meziříčí zásluhy za její hudební počiny jistě patří, ale módní vavříny ji zatím rozhodně zdobit nebudou. Na nedělním předávání divadelních cen Tony Awards, kde její muzikál Once proměnil osm z jedenácti nominací, doslova šokovala svým vzhledem všechny přítomné. Je pravda, že při oceňování broadwayských umělců bývají přítomní zvyklí na ledacos, ale tohle bylo hodně i na otrlé módní kritiky.

Markéta nakráčela do divadla Beacon na Broadwayi v retro šatičkách se vzorkem babičkovské zástěry, přes které přehodila stylově nesourodé sametové sako. Kamenem úrazu nebyla ani tak absence make-upu či žebradlo s režným uchem přehozené přes rameno suplující nejspíš kabelku, ale hlavně sportovní obutí s každým prstíkem uloženým zvlášť. Bleděmodré „prstovky“ simulující chůzi naboso určené na sport nebo vstup do vody, zářily na rudém koberci jako pomyslný neonový nápis „módní trapas večera“.

Je jasné, že Markéta žije v jiném světě, kde se módní trendy neřeší,ale drobná konzultace od stylisty by občas nezaškodila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám