Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fanoušci kulinářské show MasterChef se mohou těšit na pátou řadu, která s sebou přinese několik změn. Největší novinkou bude, že na startovní čáře se představí už rovnou šestnáct vybraných finalistů, další pak, že vítěz místo dosavadního milionu získá královských 2,5 milionu korun!

Změnou bude také to, že v každém díle vypadne jeden soutěžící a poté už nebude možnost se do hry vrátit.

Porotci, kteří neodpustí sebemenší chybičku, budou i letos špičkoví kuchaři Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář. Na soutěžící budou čekat výzvy a úkoly v kuchyni i v terénu, mnohem větší význam pak letos bude kladen na lokální suroviny a ohled na životní prostředí s minimem plýtvání.

„Kuchař musí něco obětovat – rodinu, čas, někdy práci, ale už je tam krásné lákadlo: dva a půl milionu a titul MasterChef. To už stojí za to trošku riskovat,“ míní Punčochář.

S výběrem soutěžících jsou prý porotci spokojeni. „Teď je tam banda, co je do toho zapálená. Poprvé jsou všichni stmelení, jsou opravdu nadšení, je tam zdravá banda a je tam i mezi nimi spousta hráčů, co zajímavě hrajou,“ popsal Přemek Forejt finalisty. „V každé řadě máme silnou šestnáctku. Vypovídá to o tom, že i teď v páté řadě má republika co dát. Pořád se najdou šikovní amatérští kuchaři,“ dodal Radek Kašpárek.

Na první osmičku soutěžících se podívejte ve fotogalerii pod článkem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám