Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poprvé od začátku ruské invaze vyšel na Ukrajině tištěný magazín Playboy. A jeho cover star je víc než symbolická. Na obálce pózuje modelka, moderátorka a matka tří dětí Iryna Bilotserkovets, která tři dny po začátku války přišla při útoku ruských vojáků o oko.

K neštěstí došlo ve chvíli, kdy Iryna i se svými třemi dětmi jela v autě po silnici v centru Kyjeva, mluvilo se o cíleném atentátu. Iryna je manželkou spolupracovníka kyjevského starosty Vitalije Klička.

„Lékaři na Ukrajině řekli, že pravděpodobně zemřu. Odmítla jsem,“ uvedla Iryna, která musela podstoupit náročnou rekonstrukci obličeje. Zákroky provedli lékaři v Berlíně.

Žena přišla o oko, měla zlomenou čelist a na těle jí zůstaly jizvy. „Nešlo o to, zda zůstanu hezká, otázka zněla, zda vůbec přežiji,“ uvedla.

Na obálce pózuje v plavkách s kovovým efektem a se stříbrnou páskou přes oko. Vydání (Iryna je na obálce letního) je součástí edice Women stay strong (Ženy zůstávají silné), která přináší příběhy ukrajinských žen, jež byly během války zraněné, ale neztratily chuť do života.

„Všude stehy, jizvy a rány. Byla jsem jako Frankensteinovo monstrum,“ říká Iryna, když popisuje svá zranění. „Už nemám hezkou tvář, ale zbytek mého těla je krásný,“ dodává.

Magazín Playboy od ruského vpádu na Ukrajinu vycházel pouze v online podobě, obálka s Irynou je první tištěnou za uplynulých osmnáct měsíců.

Reklama

Další články

Načítám