Hlavní obsah
Článek

Smyslná herečka Máša Málková (29), která prošla několika divadly, ale veřejnost ji zná především jako tu, která asi randila či randí s Jiřím Langmajerem (57), či jako půvabnou průvodkyni pořadem o počítačových hrách Game Page, si balí kufry. Veřejnoprávní stanice se totiž rozhodla ignorovat potřeby svých mladých diváků, sebrala jim pro ně možná zdejší jediný koukatelný pořad a bude se raději věnovat opeře!

V Česku snad přitom není jediné dítě nad pět let a pod dvacet, které by Mášu, potažmo Game Page, neznalo. V sobotu uváděný pořad ale musí ustoupit jiným žánrům.

„Česká televize se rozhodla podpořit prioritnější oblasti, které potřebují podpořit, jako například divadelní tvorba, opera, nezávislý film, nezávislý dokument. To všechno jsou žánry, kde ČT jakožto veřejná služba hraje nezastupitelnou roli a dostává od tvůrců vizuálně televizní dílo,“ vysvětluje televizní stanice rozhořčeným divákům své rozhodnutí s tím, že hry se mohou propagovat třeba na internetu. Ostatně jako divadlo či nezávislý film.

Podle tohoto klíče by ale asi měla přestat vysílat i zábavné pořady či komerční filmy (ty patří na komerční stanice) nebo hudební magazíny pro mladé, a věnovat se jen baletu, nezávislým filmům, dokumentům a publicistice. Že by i hry s příběhy psanými špičkovými autory sci-fi mohly být součástí novodobé kultury, asi nikoho ve vedení stanice nenapadlo.

Paradoxní je, že své příznivce si pořad získal i mezi těmi, kteří jinak hraní her neholdují. Máša je totiž velmi smyslné děvče a pohled na něj přilákal k obrazovkám nejen pubescenty, ale i pány starších ročníků. „Máša nám bude chybět,“ píší někteří diváci na Facebooku pořadu.

Reklama

Další články

Načítám