Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Václav Neckář (80), který před několika lety prodělal mozkovou mrtvici, kvůli níž se musel své písničky znovu učit a dodnes mluví pomaleji, znovu nastartoval svou kariéru do extrémních otáček. Jeho nečekaně dojemný hit Půlnoční z filmu Alois Nebel už zlidověl, lidé si ho broukají v tramvajích a hraje se na pohřbech. I díky tomuto songu nyní vyráží na obří turné po sportovních halách a stadionech. „Mám z toho strach,“ přiznal nám Neckář.

Půjde o velkou sérii vánočních koncertů nazvanou, jak jinak, Půlnoční turné. Neckář na ně vyjede v listopadu jen měsíc po svých 69. narozeninách. Čeká ho deset koncertů a to je docela zápřah. „Těším se moc, ale zároveň jsem trochu nervózní, protože podobné turné jsem ještě nedělal. Doufám, že dopadne dobře,“ věří zpěvák.

Letos jeho kapela Bacily slaví čtyřicet let a spolu s ní tedy fanouškům představí své největší hity, jako například Stín katedrál, Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, Čaroděj dobroděj a další. Navíc samozřejmě i Půlnoční a také tradiční koledy plus písně z vánočního alba, jež vyjde napřesrok.

A aby si toho na sebe zase nenaložil moc a neměl zase zdravotní problémy, snaží se po koncertech rehabilitovat. „Nedávno jsme se vraceli až k ránu a to jsou ty naše staré kostičky pěkně rozharašené. To se pak těším, že se konečně dostanu do vodorovné polohy. Po koncertě je pro nás důležitý hlavně spánek,“ dodal Neckář, který bude mít na konci roku vystoupení v Pardubicích, Liberci, Plzni, Českých Budějovicích, Olomouci, Ostravě, Bratislavě, Zlíně, Brně a dvě závěrečné v Praze.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám