Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Špičkoví čeští herci a dabéři Viktor Preiss, jenž se proslavil namlouváním rolí herce Robina Williamse (například v Tátovi v sukních), a Otakar Brousek starší, který si špičkově střihl dabing učitele kouzelnické školy Albuse Brumbála v osmi dílech Harryho Pottera, jako by úplně zapomněli stárnout. Podívejte se sami, jak to těm fešákům v letech stále sekne.

Preissovi je sice už pětašedesát, ale po pár překonaných nemocích vypadá skvěle. Jeho tvář zdobí mužná prošedivělá bradka, kterou ženy zbožňují. A Otakar Brousek starší? Tomu bude za tři roky devadesát, přesto ale má tolik práce, že neví, kam dřív skočit. A za posledních dvacet let jako by vůbec nezestárl.

Když právě on začal před jedenácti lety dabovat Brumbála, někteří se strachovali, že se v později plánovaných filmech kvůli nemocem, nebo nedejbůh, úmrtí bude muset nahradit jiným hercem. Po jedenácti letech je však otec Ťuldy Brouska stále čilý, zato irský představitel čarodějnického ředitele Richard Harris zesnul hned po druhém díle a musel být nahrazen Michaelem Gambonem.

Oba čeští herci se zúčastnili autogramiády sady cédéček s názvem 5x Sherlock Holmes. Preiss namluvil detektiva, Brousek jeho věrného přítele doktora Watsona. A jak se překvapivě oba svěřili, nemají detektivky v lásce. „Já mám stále hodně práce a večer jsem docela unaven. Buď si k detektivce nesednu vůbec, nebo u ní usnu,“ smál se v reprezentační prodejně Českého rozhlasu Otakar Brousek, zatímco jeho kolega Viktor Preiss podotkl, že detektivky nerad čte, ale nevadí mu v nich hrát.

Reklama

Další články

Načítám