Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Sluneční paprsky jsou blahodárné pro tělo i duši. Dodávají důležitý vitamin D a povzbuzují dobrou náladu. Přehnané opalování však může zdraví škodit.

Ligne Soleil

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Přírodní americká kosmetika bez parabenů Pevonia Botanica nabízí přípravky na opalování i následnou péči. Vsadila na ně i Dana Morávková během focení kampaně pro Pevonii v Egyptě.

Jak chránit pokožku

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nepodceňujte ochranu pleti před sluncem a používejte ochranné krémy s dostatečně vysokým UV faktorem a respektujte vlastní fototyp pleti. Přípravky aplikujte půl hodiny před opalováním, aby se účinné látky mohly vstřebat. Během dne na slunci se natírejte opalovacím krémem po koupání nebo každé dvě hodiny. První dny pobytu používejte opalovací prostředky s vyšším faktorem. Obličej si raději neopalujte vůbec. Pleť na obličeji je velice křehká, a stárne tedy rychleji. Pokud se slunci vystavujete, ochranný faktor by měl být u přípravků na obličej stejný nebo i vyšší než u těch na tělo. Nemyslete si, že množství vrstev krému zvýší účinnost ochranného faktoru. Ligne Soleil přírodní značky Pevonia Botanica dokonale splní vaše očekávání. Výrobky této řady jsou bohaceny o vitamíny E, C & B komplex, zelený čaj, squalin, kyselinu hyaluronovou, aloe a extrakt z vodní lilie, poskytují vaší pleti efektivní obranu tím, že jí chrání, hydratují, zchlazují a opravují.

Po opalování

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Podle některých odborníků nám stačí pouze dvacet minut pobytu na slunci, abychom získali potřebnou dávku endorfinů a také vitaminu D, který je důležitý pro růst kostí a metabolismus. Přílišné slunění však pokožku poškozuje. Po opalování ztrácí kůže pružnost, hydrataci, je napnutá, obvykle červená a podrážděná. Na konci dne je třeba pokožku osprchovat a očistit od písku a chlorované nebo slané vody. Přípravky po slunění snižují podráždění a pečují o pokožku. Navíc prodlužují kýžené krásnou barvu. Obsahují blahodárné zklidňující a zvlhčující látky, které vrátí vysušené kůži vláčnost, pomohou zmírnit napětí a prodloužit trvanlivost opálení. Zklidňující gel po opalování z řady Ligne Soleil Pevonia Botanica zklidní pokožku a podpoří regenerační proces ve tkáních. Vysušenou pokožku pak na noc ošetřete podle potřeby výživným nebo hydratačním krémem.

Náprava a regenerace

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Vašemu obličeji prospějí kromě krémů po opalování nejrůznější pleťové masky, které představují ideální doplňkové regenerační ošetření. Jsou ostatně vhodné nejen na obličej, ale i na ostatní citlivé a neustále slunci vystavované partie těla, jako jsou ramena, výstřih a ňadra, ale také nárty nohou. Zklidňující propolisový koncentrát z řady Ligne Lavandou je vhodný pro všechny typy pleti i pro velmi citlivou pokožku. Ultra-jemné léčivé složky jako propolis, bambucké máslo, bisabolol, allantoin, heřmánek a olej z vetiveru uleví vaší pleti a zmírní její skvrnitost a podrážděnost. Posiluje stěny kapilár, zjemňuje pokožku, působí rovněž jako antibiotikum a pomáhá při všech zánětlivých procesech pokožky.

Péče v salónu

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud chcete před dovolenou zlepšit kvalitu pokožky nebo vás trápí vás celulitida, vyzkoušejte francouzskou metodu Lipomassage™. Tato metoda harmonizuje pojivové tkáně, zvyšuje krevní a lymfatickou cirkulaci, a tím podporuje vyplavování odpadu látkové výměny. Napomáhá rovněž odbourávání tuků a přispívá k celkové relaxaci. Výsledkem je štíhlejší, vyrýsovanější tělo a hladší a pružnější kůže. Po dovolené sází Dana Morávková na hydratační ošetření Plantomer, které nabízí unikátní kombinaci aktivních ingrediencí složených z přírodních mořských a propolisu. Efektivní péče hloubkově hydratuje, zklidňuje, léčí a posiluje. Okamžitou úlevu na slunce citlivé pokožce nebo pleti poškozené opalováním přináší zklidňující zábal z vodní lilie. Chladivá a citlivost snižující vodní lilie, zelený čaj a heřmánek sníží nepohodlí pleti spálené sluncem. Toto ošetření nejen uleví vaší pleti od pálení a štípání, ale tato procedura zároveň léčí, snižuje citlivost a teplotu pokožky.

Další články

Načítám