Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Otřesný případ vraždy z naprosto nepochopitelných důvodů se odehrál před pár dny na jedné benzinové stanici v Brooklynu. Osmadvacetiletý O’Shae Sibley začal tančit na píseň Renaissance od Beyoncé (42), která vyhrávala z auta. To se ovšem nelíbilo přítomné skupince mužů, která mu začala hrubě nadávat. Potyčka bohužel skončila tragicky.

Na internetu se objevily záběry, které otřesné události předcházely. Sibleyho nejdříve slovně napadla skupinka mužů, která měla problém s jeho taneční prezentací. Sibley, který byl profesionální tanečník a choreograf, na ulici totiž předváděl tanec známý jako vogue (také voguing), který pochází z newyorské černošské queer a trans komunity.

Muži mu nejprve řekli, aby přestal tančit a následně ho zahrnuli odpornými urážkami. Jeden z nich však Sibleyho následně pobodal. Pachateli má být údajně pouhých sedmnáct let. O'Shae bohužel svým zraněním po převozu do nemocnice podlehl. Podle policejního vyšetřovatele se jednalo o naprosto zbytečnou smrt mladého muže a případ se nyní vyšetřuje jako zločin z nenávisti.

Beyoncé dnes uctila památku zesnulého mladíka na své oficiální webové stránce, kterou když nyní otevřete, první, co uvidíte, je vzkaz: REST IN POWER O’SHAE SIBLEY, který je napsaný bíle na černém pozadí.

Tento výraz se užívá k uctění památky zesnulého, který zemřel v důsledku homofobie, rasismu, transfobie apod. Záměrně se v těchto případech neužívá spojení 'Odpočívej v pokoji', jelikož oběť nemůže odpočívat v pokoji, dokud ve společnosti nenastane změna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám