Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když v nové minisérii Matematika zločinu dostal roli právníka, splnil se mu teenagerský sen. "Já totiž kdysi uvažoval o profesi právníka, dokonce jsem se dostal na brněnská práva. Ale ke studiu už nedošlo, dal jsem od toho ruce pryč," prozradil Kryštof Bartoš, jehož proslavila role policisty v seriálu Devadesátky.

Když se měl naučit právnickou mluvu, byl to pro něj už problém. Jak těžké to bylo, můžeme prý posoudit až ve třetím díle, kde se jeho postava objeví. "Vlastně ta role není úplně nepodobná Tomáši Kozákovi v Devadesátkách. Je to mladý kluk, který bojuje za spravedlnost a pravdu. To pro mě není nic nového a také se s tím částečně ztotožňuju," míní.

To nás zaujalo a zajímalo nás, za co tedy mladý herec bojuje. "Nedávno jsem spolu s dalšími kolegy demonstroval za status umělce a řečnil na náměstí před ministerstvem kultury. Pořád je za co bojovat a já rád přiložím ruku k dílu. Demonstrovat jsem byl už mnohokrát, není mi to cizí," prozradil.

Abychom rozhovor odlehčili, dostali jsme se i na téma dovolené. "S Martinou jsme byli týden na Tenerife a týden na Sicílii. A pak jsem byl se svými sourozenci na několik dní v Broumovském klášteře a chodili jsme po okolních skalách," vyprávěl Kryštof, který toho, že v létě netočí, využil i k tomu, že se přestal stříhat a holit.

"Jsem za Robinsona, jen se občas umyju a hodně se opaluju. Ale pak už mě čeká natáčení Zlaté labutě a spousta práce v divadle. Ale minulá sezóna byla tak náročná, že bych to měl raději volnější. A to bych doporučil všem. Není potřeba furt jen pracovat, protože co z toho," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám