Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jmění zpěvačky Sinéad O´Connor bylo odhadované na čtyři miliony liber, v přepočtu necelých 112 milionů Kč. Značná část peněz přitom pochází z výdělků z mimořádně úspěšného hitu Nothing Compares 2 U, který jí generoval tantiémy během celé kariéry.

Balada, kterou napsal a původně nazpíval zpěvák Prince, jemuž z ní také plynuly výdělky, se v podání O´Connor v roce 1990 dočkala mezinárodního úspěchu. Bodovala v hitparádách po celém světě a dodnes patří k nejoblíbenějším a také nejhranějším skladbám.

Zahraniční média čisté jmění zpěvačky v roce 2021 odhadla na zmíněné 4 miliony liber, Sinéad však v posledních letech naznačila, že má finanční těžkosti, například, když se v roce 2017 natočila v laciném motelu, kde dle svých slov v té době žila.

Podle jiných odhadů výše zpěvaččina majetku činila čtyři sta tisíc liber (asi 11,2 milionu Kč), objevily se ale i spekulace, že navzdory honorářům za hudbu jí nezůstalo nic. V takovém případě by nebylo jasné, co se s penězi, jež za svou letitou kariéru vydělala, stalo.

O´Connor byla čtyřikrát vdaná: za Johna Reynoldse (1987-1991), za Nicka Sommerlada (2001-2004), za Steva Cooneyho (2010-2011) a za Barryho Herridge, kterého si vzala v roce 2011 a už po pár dnech oznámila, že se rozcházejí.

Zpěvačka měla čtyři děti. Její třetí dítě, syn Shane, loni ve svých 17 letech spáchal sebevraždu. Otcem Shanea byl muzikant Donal Lunny.

Po zpěvačce zůstali synové Jake (otcem je John Reynolds) a Yeshua (otcem je Frank Bonadio) a dcera Roisin, jejímž otcem je irský novinář John Waters.

Irskou zpěvačku proslavil hit Nothing Compares 2 U.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám