Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátor Petr Vágner (46) má se svojí krásnou přítelkyní Silvií tak trochu netradiční léto. Mezitím, co se ostatní opalují u vody a vyráží na výlety, tito dva letošní prázdniny obětovali přípravě na běžecké závody v Himálájích, které se uskuteční 10. září.

„Přítelkyně Silvie poběží 21 km a já si dám rovnou celý maraton čili 42 km. Oba poběžíme skoro až do 4.000 m/n/m. Jediný takto vysoko položený závod na světě. Myslím, že tohle je pro nás obrovská výzva, kdy si skutečně sáhneme až na dno!“ svěřil se Petr Super.cz.

Na tento závod člověk musí být velmi dobře připraven. Na běhání v tak vysoké nadmořské výšce se v naší zemi nelze pořádně připravit. Dá se pouze simulovat v kyslíkovém stanu nebo běhat v kyslíkové masce, která omezuje přísun kyslíku. „Díky trenérovi Martinu Dvořákovi jsme společně podstoupili zátěžový test: měření obsahu plic, spirometrii, laktát a určení hranice tepovky, takže teď místo velkého množství kilometrů běháme každý podle svojí tepovky!“ dodal.

Než ale vyrazí do Himalájí, stihnou si zazávodit i u nás. „Teď v srpnu nás čeká jako každý rok s Petrem horský ultratrail závod tradiční Krkonošská 50. Loni jsme měli tento závod jako takovou přípravu před Beskydskou B7 101 km, kterou jsme běželi spolu jako dvojice. Tak snad i letos nám to také vyjde v Himalájích. Držte palce, uvidíme,“ doplnila Petrova přítelkyně Silvie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám