Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes si sice s filmovou Wonder Woman spojujeme spíš izraelskou krásku Gal Gadot, ale tou původní ze stejnojmenného seriálu, vysílaného v 70. letech, byla americká herečka a královna krásy Lynda Carter. Ta se nyní podělila o snímek s dcerou, která je její věrnou kopií... Však posuďte sami.

K příležitosti svých narozenin sdílela Carter na Instagramu snímek se svou dcerou Jessicou Carter Altman, kterou porodila ve svých téměř čtyřiceti letech. Přestože by tak mohla být i její babičkou, vypadají spíš jako sestry. Lynda snímkem poděkovala fanouškům za narozeninová přání a zároveň upozornila na dceřino vystoupení v New Yorku. Jessica je totiž zpěvačkou. Je až k nevíře, jak dokázala Lynda zatočit se stárnutím. Jakoby se jí snad vůbec netýkalo.

Před dvěma lety ovšem celá jejich rodina prožívala smutné období. Na vzácný typ leukémie zemřel ve věku 73 let Lyndin manžel a otec Jessicy a jejího bratra Jamese právník Robert A. Altman. Téhož roku se rovněž Lynda Carter objevila ve svém zatím posledním filmu – mysteriózním dramatu The Cleaner.

Lynda, která odstartovala kariéru vítězstvím v soutěži Miss World 1972 a v celosvětovém klání skončila v TOP 15, ztvárnila ještě spoustu rolí, mimo jiné v seriálech Dva a půl chlapa, Zákon a pořádek, Smallville či Supergirl.

Zahrála si rovněž ve filmech Superpoldové, Mistři hazardu, Škola superhrdinů či v desítkách televizních filmů, ale pro většinu fanoušků už navždy zůstane ikonickou superhrdinkou. Drobnou roličku měla i ve Wonder Woman 1984 z roku 2020 s Gal Gadot a Chrisem Pinem v hlavních rolích.

Reklama

Další články

Načítám