Hlavní obsah
Článek

Dlouho očekávaný a roky dopředu plánovaný koncert pro královnu Alžbětu II. (†96) je za námi. Velkolepá show plná nejslavnějších hvězd britského hudebního průmyslu, kterou přenášelo několik televizních i rozhlasových stanic, se uskutečnila v pondělí u Buckinghamského paláce. Koncert pod širým nebem k příležitosti 60. výročí vladaření Alžběty II. sledovalo dvanáct tisíc lidí a dojatá byla nejen královna, ale především její syn princ Charles, který po skončení koncertu pronesl: „Děkuji, že jste nás všechny udělali pyšnými na to, že jsme Brity.“

Během koncertu mělo tu čest vystoupit mnoho hvězd britské i zahraniční hudební scény jako například Elton John, Tom Jones, Paul McCartney, Annie Lennox, Robbie Williams, Kylie Minogue, Jessie J, Will.i.am, Cheryl Cole s Gary Barlowem a další.

V závěru velkolepé události se dostal ke slovu princ Charles, aby poděkoval své mamince a popřál k jejímu významnému jubileu na trůnu. Především ve chvíli, kdy jí láskyplně políbil ruku, dojal nejen ji, ale rovněž sebe a okolo stojící zpěváky a zpěvačky.

Jedinou smutnou událostí celého večera byla skutečnost, že se nemohl dostavit královnin manžel princ Philip (90), který během předešlých oslav prochladl kvůli deštivému počasí na lodi. Vévoda z Edinburghu tak mohl z nemocničního lůžka alespoň sledovat přímý přenos z koncertu. Vzkaz pro něj měl i sir Paul McCartney, který mu popřál rychlé uzdravení.

Reklama

Další články

Načítám