Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V Paříži se v pondělí konalo poslední rozloučení se slavnou herečkou, zpěvačkou a ikonou stylu Jane Birkin. Zarmoucené rodině kondolovalo mnoho jejích hvězdných kolegů v čele s Catherine Deneuve nebo Vanessou Paradis. Zúčastnila se ho také první dáma Francie Brigitte Macron.

Ztráta nejvíce dopadla na dcery Jane Birkin, herečku a režisérku Charlotte Gainsbourg a herečku a modelku Lou Doillon.

Rozloučení se konalo v kostele svatého Rocha v prvním pařížském obvodu, z reproduktorů na ulicích zněly písně Jane Birkin. Tou nejznámější je milostný duet s tehdejším mužem Sergem Gainsbourgem Je t'aime moi non plus.

Zpěvák Etienne Daho ve smuteční řeči mimo jiné uvedl, že Jane už je se svým expartnerem Sergem, se svou dcerou Kate Barry i se svými rodiči, přáteli nebo psy.

Módní fotografka Kate Barry zemřela v pouhých 46 letech po pádu ze čtvrtého patra svého pařížského bytu. Její smrt je považována za sebevraždu, v roce 2017 však Charlotte Gainsbourg v rozhovoru pro The Sunday Times řekla: „Chci věřit, že to byla nehoda“.

Během rozloučení Charlotte zlomeným hlasem uvedla, že už je z ní sirota, Lou matce poděkovala za to, že nikdy nebyla obyčejná.

Birkin zemřela 16. července po dlouhé nemoci ve věku 76 let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám