Hlavní obsah
Článek

Život teprve jednatřicetiletého Williama Martinéze z amerického Lawrenceville v Georgii vyhasl před třemi lety během sexuálních radovánek ve třech. Martinéz tehdy absolvoval i přes přetrvávající bolesti na srdci švédskou trojku s jednou ženou a jedním mužem. Martinéz byl v té době na počátku léčby se srdečními komplikacemi. Podle soudu se nakonec provinil jeho kardiolog, který mu nesdělil, že se má vyhýbat fyzické aktivitě a námaze. Rodině zemřelého tak podle rozhodnutí soudu připadá odškodné ve výši tří miliónů dolarů, tedy zhruba 60 miliónů korun.

William Martinéz se začal léčit u kardiologa Sreenivasula Gangasaniho, když za ním přišel s tím, že jej bolí na prsou a bolest vystřeluje až do levé ruky. Lékař se domníval, že se jedná o ucpávání cév, a tak mu nařídil podstoupit testy, které by měly zjistit příčinu. Jenže Martinéz si pouhý den předtím, než měl testy absolvovat, užíval sexu ve třech, což se mu stalo osudné.

Jeho rodina proto podala na lékaře žalobu s obviněním, že měl Martinéze upozornit na nebezpečí hrozící při fyzické námaze. Soud žalobě vyhověl a vysoké odškodné pozůstalým přiznal.

Reklama

Další články

Načítám