Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čeští tenisoví fanoušci si o uplynulém víkendu rozhodně přišli na své. Letošní Wimbledon byl díky triumfu Markéty Vondroušové ve dvouhře a Barbory Strýcové ve čtyřhře s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej naprosto snovým zážitkem. Ovšem vítěz mužského finále, dvacetiletý Španěl Carlos Alcaraz, se může pochlubit také početným zástupem příznivců, a to dokonce z řad britské královské rodiny. Během nedělního finálového zápasu bylo totiž nad slunce jasné, komu princezna Charlotte s jejím bratrem Georgem drží palce!

Zatímco princezna Kate (42) je již tradičně nedílnou součástí Wimbledonu, pro její dcerku Charlotte se jednalo o premiéru. A že si ji náležitě užívala, nebylo pochyb. Přestože finálový zápas mezi Alcarazem a Novakem Djokovičem trval téměř pět hodin a mladému Španělovi se srbského rivala podařilo udolat až v pátém setu, rodák z El Palmaru měl v královské lóži obrovskou podporu po celou dobu.

Následník trůnu George, který si svou premiéru v hledišti nejslavnějšího a nejstaršího tenisového turnaje užil již loni, se nechal unést hrou stejně jako jeho mladší sestřička, která si dokonce v jednu chvíli samou nervozitou vložila do úst svůj culík. Při každém Španělově neúspěchu vyloudila na tváři lítostnou grimasu a při úspěchu pro změnu křičela radostí a zvedala ruce vzhůru se zaťatými pěstmi.

Takovou podporou byl jistě potěšen i španělský král Filip VI., jenž svému krajanovi přijel rovněž fandit. Své anglické královské protějšky včetně usměvavé Charlottky byl před zápasem také pozdravit. Carlos Alcaraz, jenž je zároveň světovou tenisovou jedničkou, následně převzal cenu z rukou princezny Kate.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám