Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zpěvačku Světlanu Nálepkovou (63) její fanoušci odnepaměti znají s hustou kudrnatou hřívou. Jenže na vernisáži výstavy její dcery Josefíny se objevila s vyžehlenou hlavou a jejím blízkým z toho spadla brada. „Už jsem potřebovala změnu,“ tvrdí Nálepková.

„Vystupovala jsem na akci Brankář sympaťák 2011 v Divadle pod Palmovkou a při té příležitosti jsme si s mou kadeřnicí řekly, že by to chtělo zase něco jiného. Ale je pravda, že by mě mí známí s rovnými vlasy asi moc nepoznávali, takže mi to vydrží jen do doby, než si umyju hlavu,“ uklidňuje obdivovatele svých kudrlin Světlana.

Ta se na akci potkala i se svými prvními dvěma manžely, Michalem Nesvadbou a Martinem Vačkářem. „Martin se podílel na mé výchově a dodnes se spolu rádi vídáme,“ říká výtvarnice Josefína. Nesvadby a Nálepkové dcera namalovala obrazy s texaskou tématikou na základě pobytu v Americe, kam odjela i se spisovatelkou Romanou Benešovou, jejíž kniha Holky, hurá, Texas se během vernisáže v galerii Malostranské besedy také křtila.

„Osm tak trochu bláznivých ženských z Česka se zkrátka vydalo na jezdeckou kliniku k legendárnímu horsemanovi a kovboji Joe Wolterovi. Čekaly nás dva týdny v odlehlém texaském zapadákově, kde potkáte rozhodně víc krav a koní než lidí. Vznikly tam samozřejmě neuvěřitelné situace, které jsou v knížce popsány velmi humorně a s nadhledem,“ tvrdí dcera Světlany.

Sama pak svými díly skvěle dokázala vystihnout tamní atmosféru. Vytvořila například sousoší kravského stáda z balíků sena nebo videoprodukci texaské dobytkářské aukce. Josefína sama je vášnivou kovbojkou a v koňském sedle je jako doma.

Reklama

Další články

Načítám