Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Praha v současné době hostí vskutku královskou návštěvu. Na tři týdny do České republiky zavítala úřadující královna ostrova Rapa Nui, který je v Česku známý pod jménem Velikonoční ostrov, Lili Pate. Nezůstane však pouze v české metropoli, ale svou návštěvou poctí i řadu dalších měst.

Do Česka Lili Pate zavítala v rámci projektu Rapa Nui, aby propagovala svou domovinu. Projekt vznikl za účelem podpory vzdělanosti obyvatel ostrova a poukázání na masivní odlesnění ostrova, které má na obyvatele neblahý dopad.

Aby královna řádně reprezentovala, v pražském butiku Karen Millen si vybrala hned několik nádherných šatů, které k její čokoládové pleti skvěle sednou. Spolu s ní přicestovali také tanečníci tradičního rapanuiského tance Hoko.

Právě taneční vystoupení mají být jedním z prostředků, kterými by si Rapanuici měli možnost vydělat peníze na studium, které, protože na Velikonočním ostrově nejsou vysoké školy a oni za vzděláním musí do daleké Chile, je pro ně finančně velmi náročné.

Reklama

Další články

Načítám