Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lisa Marie Presley (†54) zemřela letos v lednu v nemocnici poté, co se jí v jejím domě v Calabasas zastavilo srdce. Až teď lékaři zveřejnili příčinu její smrti. Za předčasným odchodem dcery krále rokenrolu stály komplikace po hubnoucí operaci a nejspíš i opioidy, které měla v krvi.

Po smrti Lisy Marie Presley se mluvilo o tom, že dcera slavného muzikanta podstoupila liposukci a shodila celých 22 kilogramů. Nebyla to ovšem liposukce, nýbrž bariatrická operace na zmenšení žaludku, která se jí stala osudnou. Dle úřadu soudního lékaře v Los Angeles měla Lisa neprůchodná střeva, což způsobily srůsty po operaci.

V krvi jí také byly nalezeny hladiny opioidů, kterým se lidově říká opiáty, oxykodon a buprenorfin, který se používá k léčbě závislosti na opioidech. Našlo se i stopové množství antipsychotického léku kvetiapinu.

Zpěvačka a skladatelka, která měla na kontě tři alba, se jen dva dny před svou smrtí s matkou Priscillou zúčastnila předávání Zlatých glóbů. Během večera nevypadala dobře a musela se opírat o rodinného přítele Jerryho Schillinga.

Lisa Marie měla dvě děti, dceru Riley a syna Benjamina, který si v roce 2020 ve věku 27 let vzal život. Dcera Elvise byla během života pětkrát na odvykací kúře kvůli užívání kokainu a opioidů a měla za sebou čtyři neúspěšná manželství. 12. ledna letošního roku ji našla její hospodyně bez známek života, její bývalý manžel Danny Keough prováděl resuscitaci, než dorazili záchranáři. Svůj boj o život ale nevyhrála.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám