Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Trish Paytas z Los Angeles je typickým příkladem člověka závislého na opalování. Za každodenní návštěvu solária (někdy i dvojnásobnou) již utratila dohromady 52 tisíc dolarů, tedy více než milión korun. Teprve čtyřiadvacetiletá Trish s tím začala už před deseti lety na popud své matky, která je rovněž závislá na opálené kůži.

Kaliforňanka tehdy ke čtrnáctým narozeninám dostala od své třiapadesátileté matky Lenny poukázku na 40 návštěv solária. S opalováním tak ve velkém začala hned poté, co jí to umožnily zákony.

Dosud Trish zaplatila za více než 95 300 minut v soláriích, což znamená, že v nich celkem strávila přes 66 dní a nocí. Opalování se však stalo pro mladou Američanku nebezpečné, jelikož již před dovršením 17. narozenin měla na svém kontě 34 dní strávených v soláriu, což značně navýšilo pravděpodobnost rakoviny kůže. Od té doby Trish chodí do solária maximálně na 12 minut denně, přičemž jako teenagerka své kůži dávala zabrat i 30 minutovým sluněním.

Lékaři mladou ženu vytrvale varují před možnými důsledky jejího počínání, ale Trish si již nedokáže pomoci a 12 minut denně je pro ni nejspíš maximum, kterým mohla lékařům ustoupit.

Reklama

Další články

Načítám