Hlavní obsah
Článek

Nejznámější český rybář Jakub Vágner (42), kterého snad nepřejícnici, možná konkurence, nebo zkrátka jen nespokojení kolegové poslední dobou obviňují z ničení přírody, podvodů s věkem a z toho, že za něj loví poskoci, se rozhodl umlčet kritiky novým rekordem. Právě se vrátil z Indie, kde se svou expedicí ulovil novou obří rybu.

Jakub Vágner, kameraman Daniel Vagenknecht a Josef Šafařík podnikli výpravu do himalájského podhůří za pravěkou rybou nazývanou Goonch. Tu Indové nazývají ďáblův sumec, protože pojídá ostatky mrtvých lidských těl vhazovaných do řek a někdy prý zaútočí i na živé lidi.

Kubův úlovek měl vážit 87 kilogramů a Vágner tvrdí, že se jedná se o největší historicky zdokumentovaný exemplář ulovení tohoto gigantického sumce pomocí rybářského prutu. „Jakub Vágner tak překonal svůj vlastní, tři roky starý oficiální světový rekord. Tehdy při natáčení s National Geographic ulovil exemplář s váhou 75 kilogramů,“ píše se v tiskové zprávě, kterou vydala firma Vágnerova otce Karla. Budou mu kritici úspěch přát nebo se za chvíli objeví se zprávami vyvracejícími i tento rekord?

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám