Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve francouzské Katedrále svatého Lazara v Autunu se v sobotu konala královská svatba. Své ‚ano‘ si za přítomnosti svých nejbližších a během církevního obřadu řekli Amaury Yves Bourbonsko-Parmský a Pélagie de Mac Mahon.

Půvabná třiatřicetiletá nevěsta vypadala v romantických elegantních šatech s krajkovými rukávy nádherně, výrazným prvkem pak byla tiára s dlouhým závojem. Bratrem Pélagie je vévoda z Magenty Maurice de Mac Mahon. Z tohoto rodu pochází rovněž francouzský maršál Patrice de Mac Mahon, jenž byl v letech 1873 až 1879 v pořadí třetím francouzským prezidentem.

Ženich je zase nejstarším potomkem Karla Emanuela Bourbonsko-Parmského a Constance de Ravinel. Pochází tak z nevládnoucího nizozemského královského rodu Bourbonsko-Parmských. Sympatický ženich zvolil frakové sako s výraznou vestou, červenou kravatu, tmavě šedé kalhoty s proužkem a elegantní cylindr. Šťastní novomanželé po obřadu společně se svatebčany fotografům zapózovali na schodech do katedrály.

Intimnější civilní obřad mají přitom tito dva již od minulého měsíce za sebou, konal se na renesančním Château de Sully, kde následovala i svatební recepce pro nejbližší. Nyní tak stvrdili svátost manželskou i před Bohem. Jak to oběma novomanželům slušelo, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám