Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kudrnáč na fotce se vyučil tesařem, ale protože ho to od dětství táhlo k hudbě, neusnul na vavřínech a šel si za svým snem stát se zpěvákem. Popularita mu však nepřinesla jen slávu, ale kvůli barvě pleti si musel vyslechnout i plno urážek. To však nebylo nic proti tomu, čím si prošel ve škole, kde se stal ze strany spolužáků obětí brutální psychické i fyzické šikany. Už tušíte, o kom je řeč?

Vlasta Horváth se narodil 18. října 1977 ve Vlašimi. Hudební nadání se u něj projevovalo od útlého dětství. Už jako malý školák navštěvoval lidovou školu umění, kde se učil hrát na klavír, kytara a bicí se přidaly vzápětí. V patnácti letech se stal členem rodinné taneční kapely.

V roce 1999 spolu s bratrem Radkem založili vlastní kapelu Frenzy a jejich fanouškovská základna se začala postupně rozšiřovat. Účinkovali na festivalech a v roce 2003 natočili demo CD Frenzy. Do povědomí široké veřejnosti se Vlasta dostal účastí na talentových soutěžích, především Česko hledá SuperStar, jejíž druhou sérii vyhrál a kariéra se rozjela na plné obrátky.

Účinkoval v muzikálu Mona Lisa, v rockové opeře Oidipus Tyranus RockOpera, vystupuje na festivalech. Doposud vydal dvě desky a připravuje třetí, která by měla vyjít na podzim. Aktuálně má také nový klip Téma lásky. Cizí mu nejsou ani benefiční akce. Tuto sobotu se zúčastní Kutnohorského rockování a spolu s Jitkou Zelenkovou, Yvettou Blanarovičovou, Markem Ztraceným a dalšími se zúčastní například benefičního koncertu v Martinském Mlýně, který se koná v sobotu 9. června u Trhových Svinů v jižních Čechách.

Vlasta Horváth je ženatý a s manželkou Markétou má roční dceru Lindu.

Reklama

Další články

Načítám