Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V Holandsku se poprvé v historii stala královnou krásy transgender osoba. Dvaadvacetiletá Rikkie Valerie Kollé zvítězila v soutěži Miss Nizozemsko a utká se o korunku krásy na mezinárodní soutěži Miss Universe.

„Zvládla jsem to!“ podělila se o dojmy se svými fanoušky po vyhlášení výsledků. Korunku Rikkie převzala od loňské královny krásy Ony Moody a současné Miss Universe R´Bonney Gabriel z USA.

Vítězka našla zastání, dočkala se ale i kritiky. Mnozí diváci soutěže krásy se téměř okamžitě po vyhlášení výsledků pustili do organizátorů, když na sociálních sítích diskutovali, že jde o „naprosté šílenství“ a že „tohle musí přestat“. „Tohle je špatně“, „Ne!“ nebo „Všechny soutěže krásy byl měly být o přirozené kráse bez úprav a vylepšení“, reagovali.

Miss Universe se bude konat v prosinci v El Salvadoru, Kolle bude teprve druhou transgender účastnicí v historii soutěže. První trans ženou byla v roce 2018 Angela Ponce ze Španělska. V říjnu organizaci Miss Universe koupila thajská podnikatelka a aktivistka Anne Jakrajutatip, která se rovněž identifikuje jako transgender, uvádí Daily Mail.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám