Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Někteří majitelé zvířecích mazlíčků se občas nespokojí jen s tím, že mají doma „obyčejného“ psa. Chtějí, aby právě ten jejich byl natolik výjimečný, že se za ním budou všichni otáčet. Bláznivé sestřihy především u pudlíků už nikdo příliš neřeší, a tak se rozhodnou pro mnohem radikálnější přeměnu. Nebojí se přitom použít mnoha výrazných barev a z psíka udělat například žirafu, orla či indiána.

Právě na takto „vylepšené“ psy se zaměřuje i fotograf Ren Netherland z Floridy, který za posledních šest měsíců procestoval 17 tisíc mil (přes 27 tisíc kilometrů) po 20 státech USA, aby do své sbírky ulovil další unikátní psí styling.

Před Netherlandovo fotoaparátem nejčastěji pózují pudlíci, jelikož je jejich srst na podobné experimenty nejideálnější jak díky své bílé barvě, tak tím, že se dá ideálně prostříhávat do různých tvarů. A lidské fantazii se opravdu meze nekladou. Na psích hlavách a tělech může vzniknout například úžasně propracovaný orel skalní, barevné rybičky, romantická spící panna a mnohé další.

Podobná mánie propukla před necelým rokem i v Číně, kde si lidé oblíbili barvit své psy tak, aby vypadali jako jiný zvířecí druh, nejoblíbenější přitom byly vzory srsti tygrů a pand.

Související témata:
Extremismus
Srst

Reklama

Další články

Načítám