Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednačtyřicetiletá slovenská herečka Katarína Paveleková, která léta působila v Hollywoodu, podstoupila ve Švýcarsku asistovanou sebevraždu. Herečku dlouhodobě trápily vážné zdravotní problémy, s nimiž už nedokázala dál bojovat.

Byla jí diagnostikována myalgická encefalomyelitida (ME) a lékaři měli podezření také na amyotrofickou laterální sklerózu (ALS). Nemoc ME dle jejích slov způsobila posilující dávka vakcíny proti covidu. „Mé tělo je příliš slabé na to, abych bojovala s nemocí. Nemám už dost sil, proto jsem se rozhodla ukončit svůj život ve Švýcarsku,“ uvedla herečka na sociální síti.

Paveleková konstatovala, že nemoc ji ochromila, znemožnila jí pracovat a vést společenský život. „Nejsem vůbec schopna užívat si života. Dýchání se pro mě stalo těžším a těžším a bolestivým, a funkce mých plic se zhoršovala. Děkuji vám za přátelství a podporu v průběhu posledních let,“ dodala herečka.

Rodačka z Popradu hrála ve Spojených státech například menší role v hollywoodských trhácích, jako jsou Babylon a Tenkrát v Hollywoodu.

Reklama

Další články

Načítám