Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve svém nejnovějším snímku si hollywoodský idol Leonardo DiCaprio (49) zahraje záhadného a velmi bohatého gentlemana Jaye Gatsbyho, který si libuje v pořádání honosných večírků. A v luxusním obleku a s doutníkem v ruce mu to nebezpečně sekne.

Film Velký Gatsby vznikl na motivy stejnojmenného románu Francise Scotta Fitzgeralda a vypráví příběh Nicka Carrawaye v podání Tobeyho Maguireho, který na jaře 1922 opustí středozápad a vydá se do New Yorku, města ztělesňujícího uvolňující se morálku a populární jazz. Usadí se nedaleko Gatsbyho domu a postupem času se stane součástí nablýskaného světa bohatých lidí a jejich životních příběhů.

Režie se ujal Baz Luhrmann a kromě DiCapria a Maguireho se v úchvatných kostýmech dvacátých let minulého století představí také například krásná Carey Mulliganová, kterou si diváci pamatují ze snímku Škola života. Premiéra filmu, který bude uveden ve formátu 3D i 2D, a jehož distributorem je společnost Warner Bros Pictures, se sice chystá na příští rok, ale na malou ochutnávku se můžete podívat už nyní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám