Hlavní obsah
Článek

Čtyřicetičlenný tým hasičů, stavebních dělníků a zdravotníků se zapojil do záchrany 19leté Georgie Davis, která je s přibližně 400 kilogramy považována za nejobéznější náctiletou v Británii, napsal deník The Sun.

Dívce z města Aberdare v Jižním Walesu se najednou udělalo špatně - měla problémy s dýcháním a bolesti na hrudi. Přivolaní záchranáři ji chtěli odvézt do nemocnice, ale zjistili, že to prostě technicky není možné. Georgii totiž kvůli její nadváze nedokázali dostat z domu.

Na místo tedy byli povoláni specialisté, kteří během osmihodinového zásahu probourali zadní část domku, v němž dívka žije s matkou.

V budově vysekali díru tři na tři metry, zbourali jednu z vnitřních stěn, která stála mezi dívčinou ložnicí a provizorním východem. K tomu pak dělníci pomocí lešení přistavěli šest metrů dlouhou rampu. Celý dům pak z bezpečnostních důvodů zajistili podpěrami. Nakonec Georgii na speciálních nosítkách dopravili k sanitce.

Dívčina osudu si média všimla poprvé, když jí bylo patnáct, už tehdy vážila přes 210 kilogramů. S nadváhou se snažila bojovat a dokonce se jí podařilo zhubnout 90 kilo. V poslední době ale opět rapidně nabírala na váze a asi už půl roku téměř nevstávala z postele.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám