Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čtyři roky po smrti legendárního Slavíka z Madridu se jeho vdova rozhodla splnit poslední manželovo přání. Spolu s Waldemarem Matuškou (†76) totiž začala ještě za jeho života sepisovat zpěvákovy paměti. A žádná selanka to asi podle jejích slov nebude.

Olga Matušková autobiografii psala podle jeho diktátu. "On vzpomínal a diktoval, já zapisovala. A potom mi umřel a nechal mě v tom samotnou. Musela jsem přehodnotit některé pasáže s ohledem na to, že už nežije a nemůže za svým slovem stát," upřesnila Blesku Matušková, která dílo během tří let dokončila a na podzim je chce vydat vlastním nákladem, aby jí už do biografie nemohl mluvit nakladatel. Shání jen distributora.

"Waldemar po vydání knihy nechtěl už o ničem diskutovat. Sama jsem na reakce zvědavá," říká Matušková. Podle ní dokonce zpěvák říkal, že až kniha vyjde, do Česka už ho nikdo nikdy nepustí. Ti, s nimiž byl aspoň nějaký čas na štíru, by měli začít zpytovat svědomí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám