Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čínská herečka Fan Bingbing uchvátila na letošním filmovém festivalu v Cannes nejen róbou v tradičním stylu od Christophera Bu a parukou typickou pro šlechtičny dynastie Tang, ale také make-upem. Hlavní roli v jejím líčení hrály matné, neonově oranžové rty.

Ostatně barva mandarinek je hereččinou oblíbenou a díky této úchvatné hvězdě se například rtěnka Morange značky Mac stala v Číně nejprodávanější rtěnkou vůbec.

A co na to vizážistka Helena Ryšavá? „Oranžová rtěnka bude slušet spíše světlejším typům, zejména pak zrzkám. V kurzu je jakýkoliv odstín oranžové. Přes den doporučuji zvolit světlejší odstín, a pokud vyrazíte na večerní párty, můžete se odvázat ve výraznějším akcentu," říká make-up artistka Ryšavá, která zároveň poradila, jak si pohrát s líčením dalších partií obličeje.

„V případě použití oranžové rtěnky bych byla pro méně výrazné líčení očí, použijte jen řasenku a linku. Tvářenku zvolte jemnější. Oranžová rtěnka vypadá krásně s námořnickou modrou, ale letos vládnou i neonové odstíny barev, tak se klidně nebojte téhle kombinace," říká Ryšavá.

Reklama

Další články

Načítám