Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vrcholem oslav Trooping the Colour je každoročně mávání královské rodiny z balkonu Buckinghamského paláce. Loni si veškerou pozornost ukradl pro sebe malý princ Louis, přestože královna Alžběta II. slavila diamantové jubilem svého vládnutí. A ne jinak tomu bylo i letos. Pětiletý princ opět zaválel.

Představitelé britské monarchie, která byla oficiálně ‚zeštíhlena‘ hned o několik členů, stejně jako každý rok hleděli na přehlídku vojenských letounů z paláce, odkud zároveň mávali davům přihlížejících fanoušků. Pětiletý princ letos sledování přehlídky stíhaček zvládl bez křiku a ucpávání uší a naopak směrem k davům pod okny roztomile zasalutoval a následně přidal ještě jedno bojové gesto, kdy namířil pěsti vpřed a udělal legrační grimasu.

Malého Louise zkrátka vojenská přehlídka opět vtáhla do děje. A zatímco princezna Charlotte sledovala celou show stejně způsobně, jako všichni dospělí, nejstarší George byl rovněž plný nadšení a ukazoval směrem do nebes, kde celkem sedmdesátka stíhaček předváděla jeden manévr za druhým... Královští tak společně s tisíci přihlížejícími lidmi v ulicích sledovali proslulé Red Arrows (Červené šípy), ale také stíhačky Spitfire a Hurricane.

Reklama

Další články

Načítám