Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pokud patříte mezi fanoušky Joaquina Phoenixe (49), zřejmě jste si již zašli do kina na jeho nejnovější počin s názvem On se bojí. Psychologický horor, jehož scénáře i režie se ujal Ari Aster, diváci hodnotí povětšinou velice kladně. Herec ve snímku ztvárnil bázlivého Beaua, který se na cestě za rodinou musí vyrovnat se svými strachy a konečně vzít život do vlastních rukou.

V tříhodinovém Asterově počinu si přijdou na své i ti, kteří mají v oblibě herečku Parker Posey. S tou si dokonce Joaquin střihl postelovou scénu. Na Zlatý globus nominovaná rodačka z Marylandu musela odhodit veškerý stud stranou a před kamerou se svléct donaha. Nutno podotknout, že postavu má pořád prvotřídní.

Parker se rozhodně odvážných rolí nebojí, už v 90. letech se objevila například ve snímcích Zkurvená generace, Omámení a zmatení, Vyspi se se mnou, ale také například ve slavné Lásce přes internet nebo ve Vřískotu 3.

Pamatovat si ji ale jistě budete také z Blade Trinity, Supermana se vrací či Iracionálního muže od Woodyho Allena, kde si v roce 2015 rovněž zahrála po boku Phoenixe. Ten patří mezi nejtvárnější herce Hollywoodu a za svou kariéru byl ověnčen mnoha cenami. Je mimo jné držitelem dvou Zlatých globů, ceny BAFTA, Grammy i Oscara, a to za Jokera z roku 2019.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám