Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ze začátku ho vnímali diváci hodně negativně, na auto mu vyryli nápis Miloši, ty kurvo. Dokonce ho zmlátili, až měl urvané obočí. Nevnímali, že je herec, ale spojili si ho s Milošem Knoblochem ze seriálu Ulice. Ten se zkraje choval všelijak k nevlastní dceři, jejímu pejskovi i ženě.

Jak nám prozradil Jiří Štrébl (64) postavu za ta léta absolutně přijal. „Je to takový můj dvojník, tím nechci říct, že mám povahu jako Miloš. Když ho deset let hraju, tak přemýšlím jeho hlavou, ne svojí. Tu postavu mám rád a je to pro mě důležitý.“

Kromě toho, že krásně fotí, píše básničky a výborně vaří, osm roků zpívá s kapelou Waldovy Matušky. Ta vznikla přesně před deseti lety jako dar několika muzikantů ke svatebnímu dni jejich přátel. Takže zpočátku nešlo o spojení profesionálních muzikantů, ani o založení revival skupiny. Rádi se definují jako „přátelé přátel písní Waldemara Matušky“.

Právě dnes budou mít výroční koncert na místě, kde vznikli – v Kacanovech, pár kilometrů od Turnova, v Českém ráji. Ten miluje právě Jiří Štrébl, který se těší, že kapela možná uskuteční dva koncerty na Floridě společně s vdovou po Waldemaru Matuškovi (†76) Olgou (74).

Zazpívá si s nimi, při příležitosti deseti let trvání skupiny, i jeho sestra Alena Štréblová (57). Ostatně i ona hraje v Ulici, kde představuje Milenu Pumrovou. Jednou s kapelou vystupovala. V publiku si je poslechne i jejich šestaosmdesátiletá maminka Dáša.

„Bude tady i ségra, tak si s námi zazpívá jednu písničku. Já k tomu přišel taky podobně, že jsem dva muzikanty poznal na zdejším koupališti. Pak tu měli koncert a já se v nočních hodinách zeptal, jestli si s nimi můžu dát jednu písničku. A od té doby s nimi vystupuji.“

Zpívá s nimi víc Waldemarových hitů, ale hlavně Sedm dostavníků. A která z Matuškových písní je hercovou srdcovkou? „Ta úplně nej? Asi sedmdesát,“ řekl Super.cz se smíchem Štrébl. „Ne, nedá se vybírat, měl jeden hit za druhým. Možná Láska nebeská...“

V naší fotogalerii se můžete podívat, jak šel čas s oblíbenou postavou z Ulice Milošem Knoblochem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám