Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary odtajnil další zahraniční hvězdné hosty. Fanoušci se už teď mohou začít těšit na skotského herce, velkého fešáka Ewana McGregora, který na zahájení festivalu dorazí dokonce i se svojí dcerou Clarou.

Společně s ní představí festivalovému publiku svůj nejnovější film Druhá šance, v němž si hlavní role zahráli právě s dcerou, která je herečkou a producentkou. Držitel Zlatého glóbu, ceny Emmy, dvou Evropských filmových cen a řady dalších ocenění převezme Cenu prezidenta Jiřího Bartošky (77).

Ewana McGregora proslavil kultovní snímek Trainspotting, vytvořil roli Obi-Wana Kenobiho v kultovní sci-fi sérii George Lucase Hvězdné války a objevil se i dalších slavných filmech, jako byl muzikál Moulin Rouge anebo Andělé a démoni.

Další známou tváří bude švédská herečka a držitelka Oscara Alicia Vikander (35), která ztvárnila hlavní roli Kateřiny Parrové, šesté manželky Jindřicha VIII. ve filmu Královnin gambit, který festival zahájí. Ta hrála i ve snímku Dánská dívka a zdědila po Angelině Jolie roli Lary Croft. Také ona převezme ocenění prezidenta festivalu.

Reklama

Další články

Načítám