Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Luxusní sídlo, jemuž některá média přezdívala „vila neřesti“ či „vila skandálů“. Villa Certosa patřila svého času italskému politikovi a magnátovi Silviu Berlusconimu, který zde pořádal své proslulé bujaré večírky, ale také hostil politické návštěvy.

Dovolenou zde v roce 2008 strávil také tehdejší předseda ODS Mirek Topolánek, jehož údajně nahou fotku ze zahrady vily následně otiskl španělský deník El País. Topolánek připustil, že ve vile byl, proti nahotě se však ohradil s tím, že šlo o fotomontáž.

Villa Certosa se nachází na Sardinii a jde o komplex několika budov, s vyhlídkou na moře a obklopený parkem. Berlusconi vlastnil několik nemovitostí, tuto vilu měl ale prý nejraději. Prodat se ji rozhodl v roce 2010 poté, co o rok dříve média zveřejnila fotky spoře oděných dívek v doprovodu Berlusconiho. Jeho slabost pro mladé a krásné ženy jej stála nemálo skandálů.

Dalším místem, kde Berlusconi pořádal večírky s přítomností polonahých dívek, byla novoklasicistní vila San Martino v Arcore nedaleko Milána. Jedná se o třípatrovou budovu obehnanou plotem a obklopenou parkem, jejíž součástí je nejen rozsáhlá knihovna či bazén, ale údajně také podzemní diskotéka (známá jako bunga bunga) s barovým pultem či tyčí pro tanečnice.

Někdejší italský premiér a mediální magnát patřil k nejvýraznějším postavám italské politiky 20. a počátku 21. století. Založil politickou stranu Forza Italia a mediální společnost Mediaset.

Berlusconi zemřel v pondělí ve věku 86 let. Podle italského deníku Corriere della Sera trpěl leukemií a zápalem plic.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám